Falcon Enamelware’s rebrand and packaging

I’m usually hungry by mid morning on a Monday, and a set of photographs showing off British kitchenware brand Falcon‘s fresh rebrand – a collaboration between designers Kiwi&Pom and Morse Studio – really isn’t helping things…

Falcon Enamelware has been around since 1920 and its classic kitchenware is highly distinctive with its blue-rimmed pie dishes and plates . The rebrand sees a new visual identity, with the logotype referencing the distinctive blue edge of the product, and the packaging is pared down and simple with each package sporting a screenprinted, half-tone illustration of a top-down view of the product within. “We wanted to remain true to both the form and the heritage of the product; all of the visual elements started from there,” says Morse Studio’s Hugh Morse of their approach to the rebrand and packaging.

The new identity also boasts no nonsense, shot from above photography by Sam Stowell, which highlight the signature shape of the products but which also showcase a variety of different, mouthwatering uses of the products…. Be warned, the following photos may prompt an early lunch!

New colourways are also now available for the very first time so you can seek out products with pillarbox red, sky blue or pigeon grey edging as well as the classic dep blue colour. More info about Falcon’s range of products (and lots more hunger-inducing photography) can be found at falconenamelware.com

Via CreativeReview

 

 

 

 

 

Questo articolo è stato pubblicato in DESIGN, PACKAGING, PHOTO e contrassegnato come , , , da FOODA . Aggiungi il permalink ai segnalibri.

Informazioni su FOODA

FOODA – Associazione per il Food Design – è un’organizzazione di progettisti, studiosi, comunicatori, aziende e istituzioni con fuoco sullo studio, la progettazione e l’innovazione degli Atti Alimentari. FOODA promuove la cultura progettuale degli Atti Alimentari assolvendola a elemento culturale, economico e ambientale di fondamentale importanza per la società contemporanea e futura, dando impulso all’innovazione di processo e di prodotto e potenziando le competenze degli operatori del settore. Obiettivo di FOODA è definire la disciplina del Food Design, il ruolo e le competenze del Food Designer; incrementare la consapevolezza, lo studio, la ricerca e l’interdisciplinarietà all’interno del paradigma degli Atti Alimentari promuovendo una corretta gestione e una progettazione sostenibile dei processi, dei prodotti e degli immaginari legati al cibo. FOODA intende perseguire i suoi obiettivi per mezzo di iniziative culturali, progetti di studio e ricerca autonomi e in cooperazione con enti e aziende, fornendo formazione e informazione professionale ai suoi soci, consulenza specializzata agli operatori del settore.

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...