These Brilliant Gizmos Keep Your Coffee the Right Temperature

If you drink coffee—if you drink any hot beverage—you’re familiar with the phenomenon: It’s too hot at first and burns your tongue. Then, before you know it, it’s cooled to become a tepid, tasteless brew.

Well, behold the Joulie. Invented by engineers Dave Petrillo and Dave Jackson, these little things sit in the bottom of your cup or travel mug. Each Joulie has “a special non-toxic material sealed within the polished stainless steel shell.” That material melts at 140 degrees Fahrenheit. When it does, it absorbs thermal energy. And as the material solidifies again, it releases said energy. The upshot for you? Your coffee or tea cools to a drinkable temperature much more quickly and stays warm “twice as long.”

To test their idea, the two Daves made 100 Joulies by hand and tried to raise money on Kickstarter. Their initial goal was $9,500. They ended up raising more than $300,000. So the idea’s a hit. They’ve now moved to Sherrill, New York, to start the manufacturing process. You can’t buy Joulies yet, but you can get on a mailing list via their website. When they are available, they’ll go for $50 for a set of five.

Congratulations on a brilliant and simple idea, Daves.

via | GOOD Magazine

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Informazioni su FOODA

FOODA – Associazione per il Food Design – è un’organizzazione di progettisti, studiosi, comunicatori, aziende e istituzioni con fuoco sullo studio, la progettazione e l’innovazione degli Atti Alimentari. FOODA promuove la cultura progettuale degli Atti Alimentari assolvendola a elemento culturale, economico e ambientale di fondamentale importanza per la società contemporanea e futura, dando impulso all’innovazione di processo e di prodotto e potenziando le competenze degli operatori del settore. Obiettivo di FOODA è definire la disciplina del Food Design, il ruolo e le competenze del Food Designer; incrementare la consapevolezza, lo studio, la ricerca e l’interdisciplinarietà all’interno del paradigma degli Atti Alimentari promuovendo una corretta gestione e una progettazione sostenibile dei processi, dei prodotti e degli immaginari legati al cibo. FOODA intende perseguire i suoi obiettivi per mezzo di iniziative culturali, progetti di studio e ricerca autonomi e in cooperazione con enti e aziende, fornendo formazione e informazione professionale ai suoi soci, consulenza specializzata agli operatori del settore.

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