Bene EAT ART 2008. London.

Once again, Bene has invited London based architects and design practises to take part in the creative EAT ART competition. Each entrant team was given 3 trays of gingerbread sheets to work with considering the theme of ‘Ingredients for Change’.

The winner of the light-hearted competition was announced at the EAT ART Awards Night on 4 December, winning prizes presented by Bene, B-Loose and Offecct. The judges included Tom Lloyd (Pearson and Lloyd), celebrity chef Tom Wolfe and Vicky Richardson, editor of Blueprint magazine.

The jury was impressed by the outstanding quality of the entries: “It is impressive how intensely the participants dealt with the topic – both in terms of creating a concept and implementing the design. A lot of time and resources have been invested in creating these objects.”

The Winners

Jury Prize:
Sebastian Hicks, Snezana Kanezavich and Luke Coxon from Vector Foiltec with their object “Let them eat cake”.

Eat Art London 2008

Eat Art London 2008

Audience Prize:
Derrick Barendse, Tim Hatton and Daniel Herriott from HOK International with their object “The new House”.

Eat Art London 2008

Other short listed entries for the Jury Prize:

Eat Art London 2008
Laura Bellamy and Joanne Caselle from TTSP with “Live Ate 2008 – through Rock Music we can change the world”.

Eat Art London 2008
Jana Iszatt, Danielle Addley and Hafeeza Patel from KCA International Designer Ltd. With “Puzzled”

Eat Art London 2008
Pamela Obika, Naomi Webster and John Prior from Pringle Brandon with “Harvesting the city (Plough the ginger)”

Eat Art London 2008
Annamaria Cuffe, David Barnardo and Edward Miles from Turner Legg Consulting

All photos by Anthea Pokroy

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Informazioni su FOODA

FOODA – Associazione per il Food Design – è un’organizzazione di progettisti, studiosi, comunicatori, aziende e istituzioni con fuoco sullo studio, la progettazione e l’innovazione degli Atti Alimentari. FOODA promuove la cultura progettuale degli Atti Alimentari assolvendola a elemento culturale, economico e ambientale di fondamentale importanza per la società contemporanea e futura, dando impulso all’innovazione di processo e di prodotto e potenziando le competenze degli operatori del settore. Obiettivo di FOODA è definire la disciplina del Food Design, il ruolo e le competenze del Food Designer; incrementare la consapevolezza, lo studio, la ricerca e l’interdisciplinarietà all’interno del paradigma degli Atti Alimentari promuovendo una corretta gestione e una progettazione sostenibile dei processi, dei prodotti e degli immaginari legati al cibo. FOODA intende perseguire i suoi obiettivi per mezzo di iniziative culturali, progetti di studio e ricerca autonomi e in cooperazione con enti e aziende, fornendo formazione e informazione professionale ai suoi soci, consulenza specializzata agli operatori del settore.

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